Sanskrit and Harmony

Industry News

"Ahli farmasi" tiga Kitab Suci

Date : 2021-11-06 11:26:38     Views :
Ahli farmasi tiga Kitab Suci 第1张
[尔 ,, 阿难 白佛言: "Shi Zun! Bilakah kaedah ini? Akan Rao Yisheng yang ingin Tuhan; juga menghilangkan semua industri; jika anda memegang! "

Ayat ini dikatakan bahawa Afen meminta Buddha: "Shi Zun, bagaimana kita harus memanggil kaedah ini? Bagaimana kita harus memegang kaedah ini?"

Buddha berkata: "Terdapat tiga nama dalam kaedah ini. Borang.

Kami tahu bahawa untuk membiarkan pembetulan FA boleh mengalir, biarkan futuran itu selalu dapat hidup dengan makhluk hidup, dan pengeringan yang mengalir di dunia, mereka mesti berada dalam kaedah seterusnya, sebagai garis besar, supaya semua makhluk Lebih baik, jadi Afen adalah massa yang saya ingin bertanya nama Buddha.

Selepas nama itu, anda boleh mempertimbangkan simbol penting. Pemfailan yang disebut dalam Kitab Suci boleh dilindungi, dan ada tuan dari kebijaksanaan yang hebat. Apabila anda mendengar nama itu, anda dapat memahami kebenaran Cina, dan anda tidak akan lupa .

Oleh itu, ia juga penting untuk memegang nama lorong itu.

Mari kita lihat tiga nama terkenal yang ditunjukkan dalam Buddha:

Pertama, "Farmasi Light Glazed akan datang untuk merit"

Seperti yang disebutkan sebelumnya, nama ini dimasukkan ke dalam penyebab kesedihan ahli farmasi Buddha. Antaranya, saya ingin bekerja keras, iaitu, hasrat ke-12 yang dikeluarkan oleh ahli farmasi Buddha. Ahli farmasi Buddha adalah ubat untuk rawatan semua penyakit. Ia adalah kesedihan kegilaan oleh undang-undang Nanlu. Ini sedih; cahaya kaca diserlahkan.

Kedua, "Dua belas Tuhan akan jarang dan mempunyai harapan"

Tuhan ke-12 akan menjadi jahil dan berharap, ini adalah makna Tuhan ke-12 untuk melindungi kemahiran ahli farmasi, ini adalah merit perlindungan.

Ketiga, "Meletakkan Semua Industri"

Menarik semua kesusahan adalah salah satu daripada merit kaedah ahli farmasi, kitab pertama juga mengandungi makna lapisan ini. Oleh itu, ini dinamakan "Farmasi Liu Light".

Kami ingat ketiga-tiga nama lulus ini, menghormati, kehidupan masa lalu, penanaman kehidupan ini, juga akan dihapuskan kerana merit ahli farmasi, berkat juga berkembang, jadi kaedah ini juga "menghilangkan semua orang pribumi ".

Ini adalah tiga nama ahli farmasi, yang meliputi semua aspek kaedah ahli farmasi, kita dapat memahami pemahaman umum tentang kaedah ahli farmasi.

Inilah belas kasihan di dunia, pengajaran murid-murid generasi yang kemudian.